Zoveel klachten

Zelden is het één klacht die onze overgang tekent. De veelheid aan klachten en het omgaan daarmee valt niet altijd mee. Soms vallen ze je allemaal tegelijk lastig, of ervaar je iets wat niet zo bekend is
Conny1967
Berichten van Conny1967
Onderwerpen van Conny1967
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Zoveel klachten

Bericht door Conny1967 » wo 02 nov 2016 12:37

Hallo allemaal,

Zal me even voorstellen, ik ben Conny, 49 jaar, getrouwd, moeder van 2 fantastische kinderen en oma van een geweldige kleindochter, zoveel om trots op te zijn en dat ben ik ook, maar dan is daar ook de " overgang " die mij het leven toch soms heel erg lastig maakt !!
Ik roep wel eens, vraag me maar waar ik geen last van heb, dan ben ik sneller klaar met vertellen.
Achteraf gezien ben ik al jaren met de overgang bezig, de voortekenen ervan , en er nu dan middenin zitten
Maar de klachten !! Zowel lichamelijk als geestelijk ... Ik word er soms zo moe van
Het lijkt wel of het elke dag een gevecht is, en ik weet heel goed dat ik dat gevecht niet ga winnen.

Vandaag ook weer zo'n dag, alles doet me pijn (en dat is al maanden zo ) bij mij zit alles links, loop wekelijks bij de fysio en dat helpt, doe vaak dry needling, omdat er gewoon knopen zitten in m'n spieren, maar helemaal weg is het nooit
Van m'n nek tot aan m'n tenen, elke spier is gespannen, alles lijkt verdikt vooral onder m'n oksel, rauw gevoel in m'n keel, brok in m'n keel, veel slijm en hoesten, vage oorpijn rechts, krampen in m'n onderbuik, nachtelijk zweten, zwabberende benen, soms wazig zien, en zo kan ik nog wel even doorgaan, soms is het een paar dagen wat beter, maar dan komt er wel weer wat nieuws bij
heb soms de deur platgelopen bij de huisarts, maar natuurlijk was er nooit iets loos ( al ga ik uit van het ergste ) en volgens de arts kon het ook niet de overgang zijn hoor !! Misschien iets tussen de oren ..........
Serieus genomen wordt je niet echt, en dan is Google je beste vriend en vijand .... Want natuurlijk laat Google bij mijn klachtenlijst of zoekopdrachten mij de meest gevreesde ziekte's lezen, Ja hoor dan is het feest compleet ...jezelf gek maken.
Maar kom dan ook gelukkig dit forum tegen ....herkenning !!! Zucht van verlichting !! Ik ben dus echt niet de enigste !!
hebben jullie ook zo'n ellenlange waslijst aan klachten of behoor ik tot de extreme gevallen?
Ben in ieder geval erg blij dat ik hier ben, heb me al een slag in de rondte gelezen, en zal dat nog wel vaker doen heb ik zo'n vermoeden ....
Zo, even m'n hart gelucht

ConnyFlippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Zoveel klachten

Bericht door Flippertje » wo 02 nov 2016 19:57

Nou Conny,

hier hetzelfde verhaal hoor, als ik van het een geen last heb is er wel weer iets anders, ben er ook super bang voor en wordt steeds onzekerder.
Ook ik heb veel steun aan dit forum want dokter, familie krijgen ook steeds het idee dat het tussen me oren zit waar ik nog verdrietiger van wordt, dus deel tegenwoordig alleen nog met mijn man me gevoel,die steunt me gelukkig wel,

Ik heb wel geleerd op dit forum dat je best als je een off day hebt de boel de boel mag laten en je niet te veel verzetten tegen die klote overgang en het maar proberen te accepteren,maar valt niet mee,sterkte!

FlippertjeSunny
Berichten van Sunny
Onderwerpen van Sunny
Menopauzejaar:
Leeftijd: 63

Re: Zoveel klachten

Bericht door Sunny » do 03 nov 2016 10:06

Hallo Dames,

Ik herken het allemaal, ik heb het ook!
Vanochtend werd ik weer misselijk tijdens het opmaken, en ik dacht Owjee wat nu weer!
Ja soms denk ik ook aan iets ernstig.
Ik had het vroeger vaker, het bleef een tijdje weg, nu begon het weer...ben heel rustig gaan zitten even een ademhaling oefening gedaan en water gedronken, dat voelde goed aan.
Denk zelf de overgang, en het zit echter niet tussen de oren, echt niet...onze lichaam maakt een overgang proces mee, de hormonen gieren door je lichaam om het een plekje te vinden en vaak met heel veel klachten.
Ben nu 62 jr en ik heb ze nog steeds, maar wel minder heftig dan voorheen.
Ik heb de laatste tijd weer heel veel last van een bromoor, en het klinkt soms heel hard en sterk, vroeger ook last van maar minder sterk!

Heel veel sterkte allemaal
Grt. SunnyJacobina
Berichten van Jacobina
Onderwerpen van Jacobina
Menopauzejaar: 2009
Leeftijd: 65

Re: Zoveel klachten

Bericht door Jacobina » do 03 nov 2016 10:55

Hoi,

ik herken ook de vele klachten die jullie beschrijven. Ik ben nu 64 jaar, en ik dacht het mag nu toch wel voorbij gaan. Maar helaas is dat niet zo. Ik heb deze week eigenlijk wel een goede week. Maar het kan zomaar weer omslaan. Je kunt er vaak geen peil op trekken. Het is altijd zo onvoorspelbaar. Het ene moment voel je je goed, en dan is het weer helemaal mis. Ik hoop toch dat ik het ergste heb gehad. Heb ook wel wat goede jaren gehad, maar het kan toch zo weer terug komen. Ik hoop dat het voor jullie ook wat dragelijker mag worden binnenkort.

JacobinaVosje61
Berichten van Vosje61
Onderwerpen van Vosje61
Menopauzejaar: 2002
Leeftijd: 67

Re: Zoveel klachten

Bericht door Vosje61 » do 03 nov 2016 16:31

Hallo dames,

Hier ook een oud gediende die nog steeds veel klachten heeft .Ik ben ook een tijdje goed geweest maar nu sinds 1 1/2 jaar veel klachten .
Brandende mond, brandende huid en knellend pijnlijk brandend gevoel op,rond de romp.
Soms gaat het beter en dan zijn er weer slechtere dagen .' S morgens gaat het wel maar in de middag bouwt het zich op.
Natuurlijk allerlei onderzoeken gehad bij verschillende specialisten, alles goed bevonden.
Ook nog geregeld opvliegers , dus nog steeds de hormonen denk ik .Maar zeker weet je dat nooit.

gr VosjeMaria1972
Berichten van Maria1972
Onderwerpen van Maria1972
Menopauzejaar:
Leeftijd: 45

Re: Zoveel klachten

Bericht door Maria1972 » do 03 nov 2016 17:36

Hallo allemaal,

Ik ben Maria en ik ben 44 jaar. En ik herken het helemaal! Ik loop al een jaar of twee met allerlei vage klachten en er lijkt iedere keer iets bij te komen. Eerst een allergie voor acryl en viscose (HA kon er niets mee dus dat heb ik zelf uitgevist) hooikoorts, bijholte-ontstekingen, spierpijn enz. Vorig jaar kreeg ik steken in mijn linkerborst. Ik naar de huisarts. Op zich een hele aardige man, hoor, daar niet van. Hij alles nagekeken: niks aan de hand. Bloeddruk goed, waarden prima. Dus ik voorzichtig geopperd dat het misschien weleens de overgang zou kunnen zijn 'Kan niet. Daar ben je veel te jong voor.' De twijfel sloeg bij mij toe dus een thuistest gedaan: geen twijfel mogelijk: pre-menopauze. Dat maakte mij in eerste instantie iets geruster. En nu is sinds een week de pijn in mijn linkerborst, oksel, soms ook rechts, weer terug. Ik word er zo onzeker van, ben bang voor mijn hart, maar met mijn verstand weet ik wel dat dit het waarschijnlijk helemaal niet is, maar weer zo'n vervelende overgangsklacht. Ik durf ook bijna niet meer naar de HA. Ben het afgelopen jaar verschillende keren geweest voor kleine klachten (veel slijm in mijn keel, nog zo een), maar er kwam nooit iets uit en ik voel me een hypochonder, zo langzamerhand.

Ikvind er niks aan. Stom, he? Toen ik 35 jaar was hoorde ik weleens vrouwen praten over de overgang , maar dacht ik stiekem (hoe naief) dat het bij mij zo'n vaart niet zou lopen. Maar nu? Ik ken mezelf niet meer terug en ik vertrouw mijn lichaam niet meer. Ben ook superemotioneel.

Enfin, een heel verhaal om te zeggen: ja, ik herken het, die vele, verschillende, vage klachten. En wat fijn dat dit forum bestaat. Gedeelde smart...

Maria1972Conny1966
Berichten van Conny1966
Onderwerpen van Conny1966
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Zoveel klachten

Bericht door Conny1966 » wo 16 nov 2016 09:49

Hallo dames,

Ik herken alles, zoveel klachten zowel geestelijk als lichamelijk. Vaak heb ik het gevoel dat ik mezelf compleet ben kwijt geraakt de laatste jaren. Ook ik heb gigantische lichamelijke klachten zoals buikpijn, spier en gewrichtspijn, hartkloppingen, en dan zwijgen we nog maar over het geestelijke gedeelte. Ik heb intussen wel geleerd om te stoppen er tegen te vechten, dit leverde me alleen nog meer stress en klachten op. Echt accepteren kan ik het ( nog) niet, ik ben er vaak erg verdrietig of boos over dat mijn leven zo wordt vergald en afgepakt door de overgang. Wat me soms wel al beter lukt is het maar gewoon over me heen te laten komen, en niet meer steeds te willen beredeneren wat ik heb en hoe het komt. De klachten worden daardoor niet minder, maar het blijft wel wat rustiger in mijn hoofd zo.
Hoe ik me voel per dag is geen peil op te trekken, momenteel zit ik in een periode met veel klachten.
Ik probeer hoe moeilijk ook te genieten van de voor mij nog korte momenten dat ik me wat beter voel, en verder wacht ik het maar gewoon af.
Heel veel sterkte allemaal met jullie klachten!

Groetjes ConnyJacobina
Berichten van Jacobina
Onderwerpen van Jacobina
Menopauzejaar: 2009
Leeftijd: 65

Re: Zoveel klachten

Bericht door Jacobina » wo 16 nov 2016 11:22

Hoi,

Hier ook nog zo iemand, die al jaren overgangsklachten heeft. De laatste 2 jaren zijn de klachten erger teruggekomen, terwijl ik best wel wat goede jaren heb gehad. Maar nu is het er weer. Je kunt er geen peil op trekken. De morgens zijn altijd het moeilijkste voor mij, veel onrust en wat tranen, later gaat het vaak wat beter. Maar ik zal blij zijn, als dit een keer voorbij is. Want inderdaad vergalt het een heel stuk van mijn leven. Maar ja ik moet het er nu maar mee doen, en proberen me er niet teveel tegen te verzetten, maar dat blijft moeilijk. Jullie veel sterkte met alles.

JacobinaSyl2008
Berichten van Syl2008
Onderwerpen van Syl2008
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Zoveel klachten

Bericht door Syl2008 » do 17 nov 2016 20:35

Hallo

Werkelijk ongelofelijk jouw verhaal mijn verhaal, iedere dag weer een andere klacht.
Moe van het denken, spierpijnen, wazig zien, duizelig nerveus enzzzz,
Reeds 3 jaar in de pre meno pauze, mijn leven is zo veranderd, van blije gup naar een bang vogeltje op de bank

SylLivia
Berichten van Livia
Onderwerpen van Livia
Menopauzejaar:
Leeftijd: 44

Re: Zoveel klachten

Bericht door Livia » vr 18 nov 2016 06:41

Wat een herkenning!

Ik ben inmiddels 43 en heb een tijd lang gedacht ik ben veel te jong voor de ( pre) overgang! Maar elke thuistest geeft aan dat ik er toch echt in moet zitten! Mijn lijst:
Droge huid/ haar lees futloos/slap/statisch/ dunner wordend haar.
Vreemde menstruatie ( veel meer/ veel minder/ stolsels/ onregelmatiger.
Depressieve gedachtes / uitgaan van het ergste/ stemmingswisselingen/paniek.
Sinds 3 maanden problemen met de keel/ droog,/ vreemd soort speeksel /kikker in de keel/brokgevoel, veel slijm in de keel, veel willen schrapen, kuchen! Ook een tijdje extreem veel willen/ moeten slikken/ soms t idee dat ik helemaal niet kan slikken/ gevoel te stikken! Van alle klachten vind ik dit echt de ergste!! Al 3x bij HA geweest deze zegt wel een rode keel te zien maar verder niks verontrustend ( maar ik maak me wel ongerust..continue!! Heb er enorme stress van!
De HA zegt zolang je normaal voedsel kunt eten (zolang het eten zakt, je niet afvalt) " niks" aan de hand. Ik heb er overigens geen last van met eten! Zo verschrikkelijk moe van!!
Overige lijst van klachten: heel af en toe hartkloppingen ( meer het gevoel dat hart overslaat ), af en toe duizelig. Behoorlijke eeltvorming ( weet niet of deze klacht bij andere ook bekend is??)
Regelmatig de dekens van me af moeten gooien in de nacht ( gevoel van zweten maar op een rare manier..Kan het niet goed omschrijven ).
Gevoel het allemaal niet aan te kunnen/ tijdsdruk/ niet goed kunnen ontspannen/ extreem vroeg wakker zijn. Afzonderen van mensen/ graag alleen willen zijn!
Er zijn ook klachten die komen en gaan: zo had ik maandenlang pijnlijke opgezette borsten ( zeker 2wkn voor de menstruatie ) maar dat lijkt nu helemaal weg te zijn..De opgezette buik lijkt ook veel minder!
Al met al verknald dit zeer veel kwaliteit van leven! Heb een dochtertje van 10 en wil zo graag energieke moeder voor haar zijn maar dat lukt nu zo vaak niet! Baal van mezelf en ben ook zo teleurgesteld.. Vind het vreselijk dat ik nu al zoveel klachten heb! En bang voor de komende jaren! Wie o wie herkent zich in dit verhaal?
Thuis hoef ik niet teveel steun te verwachten..ondanks dat mijn partner zegt t te begrijpen reageert hij heel anders..t is ook niet te volgen! Help!!!
Ik wil iedereen die in deze verschrikkelijke fase zit kracht toewensen!

LiviaIna1960
Berichten van Ina1960
Onderwerpen van Ina1960
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Zoveel klachten

Bericht door Ina1960 » vr 18 nov 2016 08:00

Hallo,

Heb ook zoveel last van zweten, s nacht s ben Ik helemaal nat, duurt soms een half uur, droog me af en wordt vervolgens helemaal koud. Dit herhaalt zich een aantal keren snachts en soms overdag.
Heb van alles geprobeerd, extra soja, speciale hormoonpil van de dokter, imea, rode klaver.
Weet iemand iets wat echt helpt? Ben radeloos, dit duurt al meer dan een jaar en Ik slaap haast niet meer.
Tijdens mijn werk heb Ik met patienten te maken, als Ik zo'n hittebui krijg beslaat mijn bril er gewoon van.
Wie kan me helpen?

Gr InaPucky
Berichten van Pucky
Onderwerpen van Pucky
Menopauzejaar:
Leeftijd: 45

Re: Zoveel klachten

Bericht door Pucky » zo 20 nov 2016 09:28

Hoi Conny en andere dames,

Hier ook precies hetzelfde! Herken alle klachten en word er ook af en toe 'gek' van.
De spier en gewrichtsklachten doen mij voelen alsof ik 84 ben i.p.v. 44. Van nek tot tenen en alles er tussen voelt stijf en doet pijn.
Zweten bij het minste geringste, niet alleen s'nachts.
Hoesten, hoofdpijn, misselijk.
Duizelig, zweverig, niet allert meer en ga zo maar door....
Geen erkenning van huisarts heeft mij ook lange tijd als een hypochonder doen voelen. Totdat ik deze site ontdekte.
Vreselijk eigenlijk dat er blijkbaar zo weinig aandacht voor is, waardoor er misschien ook veel verkeerde diagnoses worden gesteld zoals burn out/depressie e.d. terwijl je 'gewoon' in de overgang bent. (waar gevoelsmatig natuurlijk niks gewoons aan is!!!)
Hoop dat er voor ons allemaal ook nog klachtenvrije jaren gaan komen want pffff......

Groetjes,
PuckyAssepas
Berichten van Assepas
Onderwerpen van Assepas
Menopauzejaar:
Leeftijd: 42

Re: Zoveel klachten

Bericht door Assepas » wo 07 dec 2016 11:17

Beste dames,

Ik herken dit heel erg goed. Ik loop ook al 2 jaar met deze klachten en ben ook al helemaal door de molen geweest en inderdaad
helaas niks kunnen vinden. Ik zeg helaas omdat dit mij alleen maar onzekerder maakt, wat is het dan denk ik vaak. Van de keel vind ik ook verschrikkelijk, dat heb ik al een jaar op en aan. Soms wordt ik er echt heel bang van. Steeds moeten slikken, je houdt het niet tegen. Wat ik ook heel erg heb zijn maag en darm/buikklachten. Soms heb ik dagen dat ik gewoon naar bed moet van de pijn. Vaak is het of mijn buik of mijn hoofd, het een of het ander. Dat maakt mij ook zo ongerust. Herken je dat ook van de maag en darm/buikklachten.

groetjes AstridMrsx
Berichten van Mrsx
Onderwerpen van Mrsx
Menopauzejaar:
Leeftijd: 47

Re: Zoveel klachten

Bericht door Mrsx » wo 07 dec 2016 11:47

Hallo dames,

De pre overgang vind ikzelf tot op heden niet meevallen.... je hormonen nemen met je lijf en geest een 'loopje'..... Over de gehele overgang heb ik eens goed met de huisarts gepraat... het lijkt nl. wel of lichaam en geest een soort opruiming houden....

Verwijzing naar een psycholoog heeft mij erg goed geholpen...volgens mijn huisarts verwijst ze met vele regelmaat vrouwen naar de psycholoog in deze levensfase....

Nu ga ik nog af en toe eens..

MrsxMadu
Berichten van Madu
Onderwerpen van Madu
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Zoveel klachten

Bericht door Madu » wo 07 dec 2016 13:17

Hallo Astrid en iedereen,

Astrid het is allemaal heel herkenbaar. Ik dacht steeds dat als ik maar de migraine onder controle zou krijgen ik me een hele piet zou voelen (om maar eens in deze tijdsgeest te blijven). Maar ondanks dat ik de laatste 1,5 maand vooral lichte aanvallen heb waaronder zelfs meer migraineachtige hoofdpijn wat ik redelijk kan onderdrukken met paracetamol, dringen zich tal van andere klachten zich op de voorgrond.
Ik sliep al slecht maar soms nog redelijk, nu alleen slecht.

Sinds ik een paar weken geleden geveld was door een flinke verkoudheid, heb ook ik de nieuwe brok/hoest klacht. Gezien wat ik hier lees vrees ik dat het niet meer gaat om een staartje van een bronchitis. Had ik het de laatste jaren voornamelijk warm en had ik een griepgevoel voor de menstruatie, nu heb ik het gevoel dat ik continue licht griep heb. Keel, oren, hoesten, spierpijn hele lijf.

Een paar uur slapen is dan niet voldoende. Darmen, maag ook dat ken ik al jaren, de ene dag erger dan de andere (hoofdeinde bed omhoog door mijn bed op een balk te zetten helpt wel tegen refluxklachten). Ik denk dat ik ver in de peri-menopauze zit. Mijn lijf krijgt steeds meer moeite met het laten rijpen van een eitje of wellicht lukt dat al niet meer. Ik heb namelijk al maanden alleen maar wat spotting af en toe. Hoe dichter ik bij de menopauze kom hoe harder mijn lijf aan het werk is om de hormoonval op te lossen.

Mijn lijf dwingt me iig om voor mezelf te kiezen en hoewel dat spannend is iedere keer weer zie ik dat wel als heel erg positief. Ondanks de soms negatieve uitkomst.

Sterkte dames het valt niet mee, MaduLivia
Berichten van Livia
Onderwerpen van Livia
Menopauzejaar:
Leeftijd: 44

Re: Zoveel klachten

Bericht door Livia » wo 07 dec 2016 18:08

Beste Madu,

Wat een ellende niet slapen!! Dan herstel je ook zo slecht! Ik slaap wel alleen verschrikkelijk vroeg wakker! Ik sta rustig om half 5 op!! Ook drama maar stuk minder erg dan niet of slecht slapen! Ik hoop dat je snel verlichting voelt!!
Op t moment gaat het redelijk goed met mij ( wel huiverig voor wat er nu weer komt)..pfff probeer er maar zo min mogelijk over na te denken!

Voor iedereen sterkte!!
Livia..Josephine
Berichten van Josephine
Onderwerpen van Josephine
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Zoveel klachten

Bericht door Josephine » di 18 jul 2017 10:31

Goede morgen dames,

Zo herkenbaar weer. Inderdaad ik heb van jongs af aan tijdens de menstruatie vreselijke migraine-aanvallen gehad en nu ik in de overgang zit wordt dit beduidend minder, soms slaat het over om er allerlei andere klachten voor terug te krijgen zoals pijn, drukkend gevoel op de linkerborst, zere schouderbladen, veel lucht, boeren, angstig, onrustig en sinds een paar maanden ook na een verkoudheid een blijvende rode keel met een zeurderig gevoel, alsof je verkouden blijft, vaak moeten kuchen alsof er een slijmprop zit, brok in de keel gevoel wat wel minder wordt als ik valeriaan neem.

Kortom je denkt aan de meest enge ziektes die je onder de leden hebt. Ik wens iedereen veel sterkte.

Groetjes JosephineMymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Zoveel klachten

Bericht door Mymi » di 09 jan 2018 14:43

Hallo dames,

Hier ook weer bij mij die vreselijke klachten, soms gaat het goed een poosje en nu weer helemaal niet.
Gevoel van ziek gaan worden, zwaar hoofd, brandend maagzuur en het engste is nu steken rechts van mijn hart, de hele dag al om de zoveel tijd, ik weet ik moet me daar niet druk om gaan maken, hoort er bij maar het maakt me weer zo angstig.
Heeft iemand dat ook wel eens, steken rechts van hart?

Groet MymiPlaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht