Gevoel van flauwvallen of paniek wie herkent dit?

Innerlijke onrust. Gevoelens van onzeker zijn, nerveus zijn, bang zijn voor wat je voelt, Of je onrustig en nerveus voelen, zonder te weten waarvoor
Sannie43
Berichten van Sannie43
Onderwerpen van Sannie43
Menopauzejaar:
Leeftijd: 43

Gevoel van flauwvallen of paniek wie herkent dit?

Bericht door Sannie43 » vr 05 jan 2018 15:29

Beste dames,

In de afgelopen maanden is het 5 x voorgekomen dat ik me opeens raar voel. Ik ben gewoon ergens mee bezig en opeens is het er. Ik wordt een beetje raar in mn hoofd voel me wat slapjes zweet breekt me uit en ik heb gevoel dat ik ga flauwvallen. Uiteraard wordt ik daar dan weer bang door en wil eigenlijk alleen maar ergens zitten of naar huis.

Ik heb het 2 x gehad toen ik gewoon mn paard aan t verzorgen was en later op de manege bij t opzadelen stond ik te trillen op mn benen. Later bleek ik echter ook een urineweginfectie te hebben dus weet ik het daar aan. Ook had ik het een aantal keren in bed als ik net in slaap val en net was ik mn paard aan het longeren en toen gebeurde het ook opeens weer. Ik vraag me af of het paniek is of toch echt iets van onwel worden. Ik heb ook altijd buikpijn of ben misselijk nadat het gebeurd.

Herkent iemand dit?

Gr SandraTanja46
Berichten van Tanja46
Onderwerpen van Tanja46
Menopauzejaar:
Leeftijd: 46

Re: Gevoel van flauwvallen of paniek wie herkent dit?

Bericht door Tanja46 » wo 10 jan 2018 11:54

Hallo Sandra,

Voor mij heel erg herkenbaar. Ik heb het bijna twee weken in de maand en het maakt me ook heel erg onzeker. Ik heb al allerlei onderzoeken gehad en dat stelt me een beetje gerust.
Ik blijf het eng vinden om alles maar op de overgang te gooien, maar als ik het zo lees dan zijn we niet de enigste en hoort het ook allemaal bij de overgang.

Groet,
TanjaSannie43
Berichten van Sannie43
Onderwerpen van Sannie43
Menopauzejaar:
Leeftijd: 43

Re: Gevoel van flauwvallen of paniek wie herkent dit?

Bericht door Sannie43 » wo 10 jan 2018 12:52

Hoi Tanja
Bedankt voor je reactie. Het lijkt bij mij ook in golven van 1.5 week voor te komen en dat geldt eigenlijk voor alle klachten. Zal wel met de hormoinschommeling te maken hebben. Ben blij dat je het herkend.

Gr
SannieCatootje
Berichten van Catootje
Onderwerpen van Catootje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Gevoel van flauwvallen of paniek wie herkent dit?

Bericht door Catootje » vr 12 jan 2018 21:15

Hallo,

Heel herkenbaar, ik wordt er ook nog vaak heel vreemd in mijn hoofd bij. Alsof ik naar een kant wordt getrokken, heel wiebelig op mijn benen en inderdaad het gevoel alsof ik omval wat dan net niet gebeurd.
Ik ben erop gaan letten en ik denk inderdaad dat het met de hormoonspiegel te maken heeft. Ik heb het gedurende anderhalf / twee weken in dezelfde periode in de maand.
Ik slik sinds een tijd l-tryptofaan. Het maakt me een stuk relaxter waardoor ik er beter mee kan omgaan.
Ik herstel hierdoor sneller van de paniek die het me allemaal oplevert.
Een ding is zeker stress is funest en maakt alle klachten veel zwaarder.
Ook neem ik sinds enkele weken magnesium citraat en ik meen te merken dat het me wat begint op te leveren.
Hoe dan ook, ik ben blij te lezen dat er meer vrouwen deze klachten hebben maar ik gun ze jullie echt niet.
Hopelijk zet de werking van de voedingssupplementen door.

Groetjes,
CatootjeTanja46
Berichten van Tanja46
Onderwerpen van Tanja46
Menopauzejaar:
Leeftijd: 46

Re: Gevoel van flauwvallen of paniek wie herkent dit?

Bericht door Tanja46 » di 16 jan 2018 10:55

Hoi Catootje,

Ik hoop voor jou dat de voedingssupplementen inderdaad helpen.
Stress in voor mij ook een valkuil en ik hoop dat thuis ook duidelijk aan gegeven en ik moet zeggen ze proberen er echt rekening mee te houden.

Groet,

TanjaBelle71
Berichten van Belle71
Onderwerpen van Belle71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 46

Re: Gevoel van flauwvallen of paniek wie herkent dit?

Bericht door Belle71 » di 16 jan 2018 14:02

Hallo dames,

Ben nieuw hier op het forum maar heb al heel wat herkenbare verhalen gelezen..... tjonge jonge, wat een toestand die overgang.

Sinds een maand of 10 heb ik ook last van paniek en angst, soms in de vorm van aanvallen en heb ik de neiging te moeten vluchten en heel hard om hulp te willen roepen. Na een flinke huilbui en/of goed gesprek, zakt het langzaam weg met daarna enorme vermoeidheid, spierpijnen en algeheel grieperig gevoel (maar alles beter dan die paniek). Maar vaak is het een algeheel gevoel van nervositeit, opgejaagdheid die snachts kan beginnen. Het kan in de loop van de dag weggaan, maar soms houdt het ook dagen aan... nu al weer 5 dagen: angst, twijfels, onzekerheid over alles en maar huilen. Pffff, wat een ellende en dan de grootste zorg dat het nooooooit meer goedkomt. Gisteren durfde ik opeens niet meer een roltrap af, ik wist zeker dat ik ging vallen. Ben ik een eind omgelopen om met de trap te gaan. Maar toen mezelf schop onder m’n kont gegeven en toch die roltrap af. Niks aan de hand natuurlijk. Doet de overgang dit echt met je ? Herkennen jullie dit ?

Groetjes
BellePlaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht